Katten


In het ideale geval hoeft een kat slechts 1 of 2 keer per jaar getrimd te worden. Echter word de staat van de vacht beïnvloed door factoren zoals een castratie / sterilisatie, de algemene gezondheidstoestand, leeftijd, neusvorm en evtl. gedragsproblemen waardoor een kat misschien meer trimbeurten nodig heeft.

Heeft uw kat meer vachtverzorging nodig, dan zou het "PVCtje" u hierbij kunnen helpen. De Periodieke Vacht Controle is een basisbehandeling die elke 3 maanden plaats vind. Zo bent u altijd zeker dat u kat verzorgd en klitvrij van zijn leven kan genieten.

Basisbehandeling:    75,00€

 • volledige vacht controle
 • verwijderen van klitten, knoopjes en viltplekjes *
 • volledig nakammen en borstelen van de vacht
 • nagels knippen indien gewenst
 • advies over vachtonderhoud thuis, geschikt materiaal en gebruik hiervanDe duur van de behandeling is afhankelijk van de vacht maar zeer zeker ook van de gemoedstoestand en stresslevel van de kat. Welzijn en een diervriendelijke werkwijze staan daarom op de eerste plaats.

LET OP! In sommige gevallen laat een kat zich op geen manier helpen. Voordat het stresslevel van de kat te ver oploopt moet ik in dat geval de behandeling stopzetten. Als dit gebeurt ben ik toch genoodzaakt om een startprijs van 30,-€ (excl. eventuele reiskosten) in rekening te brengen. De kans is groot dat dit een medische oorzaak heeft en gaan we samen overleggen welke verdere mogelijkheden er zijn, eventueel in samenwerking met de dierenarts.  

Meerprijzen:

 • +15€ bij vlooien    
 • * +15-20€ bij extreme vervilting    
 • +20€ voor wassen & drogen (bij De Trimfabriek)
 • sedatie (narcose/roesje) afhankelijk van dierenarts (vaak 30-40€)

Alleen nagels knippen:    19,00

Konijnen

Omdat de konijnen rassen zoals het angora konijn, het teddy konijn en verschillende variaties en kruisingen hiervan door de mens gefokt zijn moeten wij als eigenaren soms een handje mee helpen zodat onze konijntjes klitvrij en gezond blijven.


Basisbehandeling: 45,00€

 • volledige vacht controle
 • verwijderen van klitten, knoopjes en viltplekken*
 • volledig knippen van de vacht op een passende lengte
 • controle en verzorging van de zone rond de geslachtsdelen 
 • nagels knippen
 • advies over vachtonderhoud thuis, geschikt materiaal en gebruik hiervan

Borstelen tijdens ruiperiode: vanaf 32,00€

Kortharige konijnen kunnen in het voor- en najaar ontzettend verharen, het lijkt wel als of er alleen maar plukken uitsteken. Borstelen met een zwijnenharenborstel is hier de veiligste methode ter ondersteuning van het rui process. 


Meerprijzen:

 • +15€ bij plakpoep / urinebrand / maden / incontinentie etc (reiniging en verzorging inbegrepen)
 • dubbele tarief (77,00€) bij complete vervilting - dit heeft te maken met het verslijten van de scheerkoppen welke daarna niet meer bruikbaar zijn en de inspanning. Bij deze behandeling speelt tijd geen rol, het welzijn van uw dier heeft altijd prioriteit, daarom is het bevrijden van pijn door vervilting zo belangrijk. Vilt is ontzettend pijnlijk omdat het aan de huid trekt, de bewegingsvrijheid belemmert en stress veroorzaakt. Gestresste dieren eten niet, dit is vooral bij konijnen een groot probleem omdat hierdoor gasbuik kan onstaan. 


Voelt u zich alstublieft niet schuldig als uw konijn toch een keer compleet in de vilt geslagen is. Deze dingen gebeuren, soms onverwachts en soms met de beste bedoelingen. Des te beter dat u uw konijn hier vakkundig kunt laten verhelpen.

Alleen nagels knippen: 15,00€


Producten

Ook tussen de trimbeurten door is het van belang om de vacht van uw dier met regelmaat bij te houden, het liefst met effectief en veilig materiaal. Verkeerd trimgereedschap (met name de dure en hoog aangeprezen Furminator, of andere versies ervan ) kan de vacht van uw kat of konijn (of hond) permanent beschadigen en doet ook nog eens pijn, hoe voorzichtig u ook probeert te zijn.

Keep it simple (and safe) is het beste advies wat ik hier kan meegeven: gebruik het liefst een kam waarbij de pinnen ver genoeg uiteen staan zodat u de ondervacht niet uittrekt en toch op de huid kunt kammen en klitten vóór bent. Gebruik eventueel een kleine universele borstel voor de plekken waar de ondervacht zich begint op te hopen (Let op: waar de ondervacht al te vast zit helpt ook de beste borstel niet meer.)


Voorrijkosten

Buiten Maastricht en omgeving worden er reiskosten van 0.50€ p/km in rekening gebracht.